Spoštovan kasaška družina!
Kot redna spremljevalka in strastna konjarka ter po izobrazbi veterinarka ne morem mimo nekaterih strokovnih napak, ki so se letos pojavile pri jemanju in pošiljanju vzorcev za doping kontrolo. Za nepravilnosti in verodostojnost rezultatov je verjetno odgovorna Kasaška Zveza.
Kot prvo me je presenetil pozitiven izvid, ki je bil objavljen na Kasaški zvezi in po tem izvidu ( v priponki) pišejo številke vzorca in starost 6 let. Vsi vemo , da je Magic Look star 7 let in po mojem se ta vzorec ne more nanašati nanj. Da bi pri izpolnjevanju podatkov lahko prišlo do takšne napake , je seveda nedopustno. Lahko samo mislim, da vzorec ni bil od te živali.
Kot drugo so se vzorci izgubili za prvenstvo troletnikov, kar je tudi težko verjeti. Sicer pa obstajajo vzorci za superanalizo in bi bilo prav, da se vsaj ti dajo v preiskavo in objavijo rezultati.
Vse te dogodki mečejo izredno slabo luč na delovanje strokovnega dela v primeru jemanja dopinga in seveda pravočasnega pošiljanja in obveščanja oziroma sledljivosti pošiljke.
Resnično pri tako občutljivih zadevah ne smemo biti površni in nestrokovni, saj bo v primeru pozitivnega rezultata nekdo moral plačati in odsužiti kazen. Nehote se mi dozdeva, da je glavno, da se sedaj najde krivca in ga kaznuje, kot da se
prizna, da je bilo jemanje dopinga opravljeno nestrokovno in zato tudi rezultati ne morejo biti verodostojni.
V upanju, da odgovorne osebe na zvezi preučijo in samokritično sprejmejo nekatere odločitve v korist ugleda Kasaške zveze, se obračam kar na objavo v forumu, ker smo kot družina zaspali in nam je za prihodnost našega športa že kar postalo vseeno.
Lepo pozdravljeni
mag.Mojca Nushol, dr.vet.med.
Skeniran dokument
Moderator: Admin KCS
Skeniran dokument
- Attachments
-
- 20221208_Mojca_Nushol_dopis.png (188.32 KiB) Viewed 1177 times
Admin KZS