DOPING
Moderator: Admin KCS
Ne vem zakaj je zdaj toliko pompa okoli tega dopinga. V tujini če di dokažejo doping je kazen 25.000€ pa ne glede al si BAZIRE, VERBECK ali pa SLAVIČ. Pa ni nobenega zgovarjanja al so bli blistri, kremice ali ''pravi doping''. Tudi Bazirja so dobili pa to na veliko večji dirki, pa ni blo tlko prelitega črnila kot ga je pri nas. Mislim da so pred par mesecev nazaj našli doping tudi Espozitu(Italija) pa večin sploh ne ve za to.
Glede teh sestavin in pa karenčne dobe. Mislim da je na večin produktov označena karančna doba je pa problem da večina ljudi sploh ne prebere navodil!!!! Kajti pri na bi že vsak sam rad bila veterinar in mazal vse po prek pa če je v dobro konju ali ne. In pa tak ko je že nekdo prej omenil v tujini so za poškodbe, mazanje, zdravljenje zadolženi veterinarji, ki pa vedo oz bi morali vedeti katere substance so prepovedane, nedovoljene in kaka je karenčna doba teh sestavin.
Sem pa tudi mnenja da bi se doping kontrola mogla večkrat opravit in to, čisto naključno. Pred dirko se žreba in pol ne glede na rezultat konja se mu vzame urin oz kri za doping kontrolo. Vem pa da je taka stvar zelo draga in da si jo je pri nas v Sloveniji zelo težko privoščimo oz je nemogoče.
Glede teh sestavin in pa karenčne dobe. Mislim da je na večin produktov označena karančna doba je pa problem da večina ljudi sploh ne prebere navodil!!!! Kajti pri na bi že vsak sam rad bila veterinar in mazal vse po prek pa če je v dobro konju ali ne. In pa tak ko je že nekdo prej omenil v tujini so za poškodbe, mazanje, zdravljenje zadolženi veterinarji, ki pa vedo oz bi morali vedeti katere substance so prepovedane, nedovoljene in kaka je karenčna doba teh sestavin.
Sem pa tudi mnenja da bi se doping kontrola mogla večkrat opravit in to, čisto naključno. Pred dirko se žreba in pol ne glede na rezultat konja se mu vzame urin oz kri za doping kontrolo. Vem pa da je taka stvar zelo draga in da si jo je pri nas v Sloveniji zelo težko privoščimo oz je nemogoče.
-
Monny Maker
- nedokazani talent
Re: obtožbe štale MS
Spostovani zorbas,zorbas wrote:Bucephalus wrote:Spoštovani!
Moram se oglasiti na otožbe, ki gredo na štalo MS glede dopinga Skoraj 15 let sem z njimi potoval z dirke v dirko po Sloveniji in izven nje. Prisoten sem bil pri vsaki pripravi konja za dirko in pri marsikaterem treningu. Nikoli se ni pred mano ničesar skrivalo. Ztrjujem, da takih svinjarij niso nikoli počeli, kajti glavni doping pri Slavičevih je trdi trening in včasih tudi bič. Če mislite osebe spore, dragi gospodje iz Ljubljane reševati na tak način, potem boste res uničili domačo rejo izvrstnih slovenskih kasačev, ki se z dopingom ne ukvarjajo.
lep pozdrav, Jože Poštrak
naj te samo spomnim, da so tej štali našli doping že pred več kot 30 leti (Dinson)
če me spomin ne vara je to bilo točno pred 33 leti za 100 letnico kasaškega kluba Ljutomer in takrat je bil tudi derby, ki ga je zmagal Marko Slavič st. z Dinsonom in tudi po pritožbi g. Kovača je zmaga ostala pri Slaviču st., kar je tudi pokazala analiza krvi. Mislim da je to bila ena izmed najdragocenejših nagrad kar jih lahko kdo dobi in verjetno je še zlata ura ki jo je podaril Tito zmagovalcu še danes trdo shranjena v Ključarovcih.
Tako da dragi zorbas piši resnico in ne laži, ker vsak ki se v kasaški šport razume ve kako je bilo daljnega leta in s tem ne delaš slabega imena Slaviču ampak sebi ker pišeš neresnico.
Re: obtožbe štale MS
...tak mimo grede mene moti samo to, da se tako dolgo mečka in se Slaviču ne dodeli primerne kazni…kaj je on priznal in kje želi delati B test je čisto nepomembno, ker če se gremo tak potem sploh ne potrebujemo Angleških, Francoskih,…laboratorijev, ampak kar pri naših »doktorjih« opravimo to – saj jih imamo že kar veliko, pa še kak evro bomo prihranili…ha, ha,… 
v tujini so navadno veterinarji tisti, ki vedo katera zdravila, substance in koliko se lahko da konju. trenerji in groomi, zelo dobro vedo kaj se sme dati in kaj ne iz zelo preprostega razloga - oni od tega športa tam živijo in jih vsaka napaka drago stane. če niso prepričani, pokličejo svojega veterinarja, ki mora biti sposoben posredovati te podatke (in ta dobri so zelo sposobni, včasih še preveč).
seveda se dogajajo napake, ampak ko je konj pozitiven, sploh ni več pomembno kako je do tega prišlo. zarote? nemalokrat morajo groomi spati pred boksi svojega konja na večjih dirkah, zdaj imajo v večini že kamere, da se ja ne bi kaj zgodilo. v tujini na vsake toliko časa inšpektorji obiščejo tekmovalni hlev, ga zaprejo, vzamejo kri konjem in naredijo popise zdravil, ki morajo biti izdana na recepte, itd. mi smo seveda še daleč od tega, saj nimamo niti veterinarja, ki bi dobro poznal vsa zdravila in substance na trgu in seveda, kaj je prepovedano in kaj ni.
kremice? lepo prosim, saj nismo naivni. če se to zgodi enemu malemu trenerčku, se še da razumet. težko pa razumemo večje, izkušene hleve (vsi poznamo primere vitaminov c iz tujine). no ja, morda pa kazni niso dovolj visoke.
uet ima npr. napisano koliko in katere substance so še dovoljene (za razumevanje bi večina zopet potrebovala veterinarja)
http://www.uet-trot.org/ACCORDE.PDF
bo pač treba bol pazit.....
seveda se dogajajo napake, ampak ko je konj pozitiven, sploh ni več pomembno kako je do tega prišlo. zarote? nemalokrat morajo groomi spati pred boksi svojega konja na večjih dirkah, zdaj imajo v večini že kamere, da se ja ne bi kaj zgodilo. v tujini na vsake toliko časa inšpektorji obiščejo tekmovalni hlev, ga zaprejo, vzamejo kri konjem in naredijo popise zdravil, ki morajo biti izdana na recepte, itd. mi smo seveda še daleč od tega, saj nimamo niti veterinarja, ki bi dobro poznal vsa zdravila in substance na trgu in seveda, kaj je prepovedano in kaj ni.
kremice? lepo prosim, saj nismo naivni. če se to zgodi enemu malemu trenerčku, se še da razumet. težko pa razumemo večje, izkušene hleve (vsi poznamo primere vitaminov c iz tujine). no ja, morda pa kazni niso dovolj visoke.
uet ima npr. napisano koliko in katere substance so še dovoljene (za razumevanje bi večina zopet potrebovala veterinarja)
http://www.uet-trot.org/ACCORDE.PDF
bo pač treba bol pazit.....
-
Art attack
- nedokazani talent
devil wrote:Če si čital članek g.Toša bi zasledil da so mazali z voltaren kremo,ki omili bolečino(nog,sklepov...)čuk wrote:pri kakšnih poškodbah se pa uporabljajo poživila ?!
Večina mazil,krem, blistrov ... vsebujejo prepovedane substance,ki se lahko na testu pojavijo kot pozitivne.Zato tudi na nekaterih mažah piše koliko dni pred tekmo se ne smejo uporabljati,ker lahko pri doping kontroli dobimo pozitivni test.
Ali veste koliko ljudi po celem svetu pada na doping kontrolah?
Ogromno , zalostno je pa tudi da zdaj v tem novem svetu konju tudi pomagati ce ga boli nesmes ! smesno kaj ?
Mogoce se pac niso Druzina slavic podajali v nemske napise ali kkrsni koli so ze bili in niso vrjeli da bi lahko krema prisla
v kri,potlej pa so jih razucarali.Slavice sto procentno podpiram in mislim da je bila to zgolj napaka oz. nevednost kot pa doping.Sicer dawson MS je zamagal letos v Derbyu in ni imel niti kancka drog v sebi.Ker je Marko slavic dobro vedel da konj ima hitrost v sebi z srogami ali brez.
To je seveda moje mislenje.Scer doping pa je tako ali tako izveden v vseh sportih po celem svetu.
Ogromno , zalostno je pa tudi da zdaj v tem novem svetu konju tudi pomagati ce ga boli nesmes ! smesno kaj ?
Mogoce se pac niso Druzina slavic podajali v nemske napise ali kkrsni koli so ze bili in niso vrjeli da bi lahko krema prisla
v kri,potlej pa so jih razucarali.Slavice sto procentno podpiram in mislim da je bila to zgolj napaka oz. nevednost kot pa doping.Sicer dawson MS je zamagal letos v Derbyu in ni imel niti kancka drog v sebi.Ker je Marko slavic dobro vedel da konj ima hitrost v sebi z srogami ali brez.
To je seveda moje mislenje.Scer doping pa je tako ali tako izveden v vseh sportih po celem svetu.
You are a greate champion when you ran the ground shook,the sky open,and mere mortals parted,parted the way to wictory,where you will mit me in the winners cirkle,where i will lay a blanket of flowers on your back* Dreamer