ČUDNE ODLOČITVE PAMETNIH SODNIKOV!

Napovedi in komentarji posameznih tekmovalnih dni

Moderator: Admin KCS

Post Reply
saso
golaž dirkač

ČUDNE ODLOČITVE PAMETNIH SODNIKOV!

Post by saso »

5. točka Steza: dobra
TROJNA KRONA AGROKOMBINATA MARIBOR d.d.-FINALE
Naziv: AGROKOMBINAT MARIBOR d.d.
Avtoštart za 3-14 letne slovenske kasače z zaslužkom od 8.001 do 15.000 EUR na progi 2100m
M Št Konj Voznik Klub Distanca Sk. Čas Čas/km Nagrada
1 1 TOP TEN*(SE) Žan Milan KK Komenda 2100 163,8 18,0 810 €
2 2 ELISA DIAMANT (DE) Katanić Dejan KK Komenda 2100 164,1 18,1 414 €
3 3 BLACK HURRICANE (SE) Pavšič Aleš KK Posavje Krško 2100 164,6 18,4 270 €
4 4 SONČNI ŽAREK Slavič Marko KD Slovenske Gorice 2100 165,4 18,8 180 €
D 6 WONDERFULL AS (DE) Kukolj Sašo KK Ljutomer 2100
O 5 VÄSTERBO SHARP (SE) Mars Martin KK Posavje Krško 2100
Opombe:
WONDERFUL AS (DE)-diskvalifikacija ker ni štartal s svoje štartne pozicije

Diskvalifikacija WONDERFULLJA da ali ne?
Kaj menite vi?

Moje osebno mnenje je da je sodniška odločitev popolnoma napačna! Največ kaj bi lahko doletelo voznika je kazen v višine 40 evrov zaradi štarta iz napačne pozicije, diskvalifikacija pa nikakor ni prava odločitev! Če je že tako bi trebalo štart razveljaviti ali pa konja diskvalificirati takoj po štartu ne pa med dirko!
Sodniški zbor,ki je sodil dirke v Ljubljani, gospodje zamislite se malo glede vašega dela in se vsedite k mize in odprite pravilnik!
Pa če pogledamo sojenje naših "vrhunskih" sodnikov samo nekaj dirk nazaj, Šentjernej 23.8.2009 zgodila se je nesreča, nobenega krivca, nobene kazni, Ljutomer 30.8.2009 tako imenovana dirka straka ko so nekateri ukradli kar precej metrov pa štarta niso ponovili pa sedej tako čudna diskvalifikacija Wonderfullja v Ljubljani! Nevem kaj naj rečem na to!
V sloveniji dejansko sodijo ljudje, ki v tem športu niso ničesar dosegli!
Last edited by saso on 08 Sep Tue, 2009 15:51, edited 1 time in total.
Fister
golaž dirkač

Post by Fister »

se strinjam.
naki albuc
šampion odprte dirke

Post by naki albuc »

Sašo,
za koji k. pa nisi štartal iz pozicije pet v prvi vrsti?
saso
golaž dirkač

Post by saso »

naki albuc wrote:Sašo,
za koji k. pa nisi štartal iz pozicije pet v prvi vrsti?
zakaj pa bi či mi ni obvezno!
Monny Maker
nedokazani talent

Post by Monny Maker »

Ni obvezno??? Od kdaj??? Se pravi da lahko v ljutomeru, v 4. dirki v katere je samo 7 konj, štarta Hand Right iz 2. vrste za npr. Lady Luno da bo imel potem boljšo pozicijo???
Drugače pa imamo pravilnike:
Člen 72: Štartni red
Udeleženci ne smejo ravnati v nasprotju s pravili, še posebaj:
a. ne smejo prehitro peljati preko štartnega znaka ali skozi trakove,
b. ne smejo ovirati drugih udeležencev pri štartu,
c. ne smejo zapustiti štartnega mesta,
d. pri speljevanju za štartnim avtom ne smejo menjati voznega pasu,
e. ne smejo izsiliti napake pri štartu,
f. ne smejo s konjem stati na mestu pri izvajanju štarta.

In, še nekaj. V krškem na dirkah, je bil g. Franc Lovrenčič, s kobilo Lilly Marlen diskvalificiran ker ni bil na svojem štartnem mestu.
Nekje morajo biti meje, drugače bodo vsi vozili kjer in kakor koli si zamislijo. Po mojem mnenju so naši sodniki še veliko premili in bi morali nekatere voznike večrat kaznovati, ali pa jim dati večjo kazen.
dd1113
golaž dirkač

Post by dd1113 »

Se strinjam da je treba voznike kaznovati, ampak vse pravično.
Sodniki kaznujeju samo mlade voznike in tiske ki so komaj začeli voziti.
Starejšim in izkušenim pa gledajo skozi prste in se jih bojijo kazniti.
Če bi kateri od mladih voznikov tako "povozil-izrinil" nasprotnika kot je v DERBIJU voznik LUCKY FONZA izrinil MALAJKO in jo spravil v galop bi ga ostro denarno kaznovali, diskvalificirali in mu dali prepoved vožnje.
Mislim da to ni pošteno da se takih voznikov ne kaznuje.
Tadeja
golaž dirkač

Post by Tadeja »

Monny Maker wrote:Ni obvezno??? Od kdaj??? Se pravi da lahko v ljutomeru, v 4. dirki v katere je samo 7 konj, štarta Hand Right iz 2. vrste za npr. Lady Luno da bo imel potem boljšo pozicijo???
Drugače pa imamo pravilnike:
Člen 72: Štartni red
Udeleženci ne smejo ravnati v nasprotju s pravili, še posebaj:
a. ne smejo prehitro peljati preko štartnega znaka ali skozi trakove,
b. ne smejo ovirati drugih udeležencev pri štartu,
c. ne smejo zapustiti štartnega mesta,
d. pri speljevanju za štartnim avtom ne smejo menjati voznega pasu,
e. ne smejo izsiliti napake pri štartu,
f. ne smejo s konjem stati na mestu pri izvajanju štarta.

In, še nekaj. V krškem na dirkah, je bil g. Franc Lovrenčič, s kobilo Lilly Marlen diskvalificiran ker ni bil na svojem štartnem mestu.
Nekje morajo biti meje, drugače bodo vsi vozili kjer in kakor koli si zamislijo. Po mojem mnenju so naši sodniki še veliko premili in bi morali nekatere voznike večrat kaznovati, ali pa jim dati večjo kazen.
mam en komentar zate, ko smo že pri štartu z traku potem mi pa povej zakaj niste ravnali po pravilniku na dirkah v ljutomeru, zakaj niste rzveljavili štarta ali kaznovali voznika lesterja in voznika tube be...potem naj bi se vsi vozniki obravnavali isto!!!!!
Tadeja
golaž dirkač

Post by Tadeja »

in ko smo že pri pravilniko če se udeležencu dirke na štartu pripeti nesreče se štart dirke razveljavi....kot je bilo v lenartu....mi lahko to do dobra obrazložite hvala!!!! :lol:
Dirkač
nedokazani talent

Post by Dirkač »

Se popolnoma strinjam, najslabše pa je da so sodniki videli da je lester ukradel skoraj 60m in je bilo vse vredu, nobene kazni in v nedeljo bo spet enako, ker sodniki kontolirajo konje samo na 2140m kjer jih stoji največ, tisti ki pa so čist odzadaj pa lahko startajo kakor hocejo...
Moj predlog: ne delati več dirk iz traku, dokler sodniki sami pri sebi ne razčistijo stvari in potem se bodo vozniki tudi počasi naučili kako se starta iz traku.

PS: Zakaj lesterju nikoli ne uspe dober rezultat v Avstriji iz traku?? :) Ker ne more ukrasti starta..
Monny Maker
nedokazani talent

Post by Monny Maker »

Ja glede štarta s traku se čist strinjam. Je treba sodnike najprej dodobra seznanit kako naj štart poteka, potem pa naj se delajo taki štarti.
Zakaj se v lenatru ni razveljavil štart... ne vem. Po mojem pa zato kr se je to zgodilo 20 m po štartu in ni oviral nobenega. Moje laično mnenje.
vito
nedokazani talent

Post by vito »

to o čemer se sedaj pogovarjate ni štart s traku, ampak iz obrata, bi pa bilo dobro tudi pri obratu uvesti trakove, da bi se lepo videlo kdo povozi trak in kdo ne.
me pa iskreno zanima kako bo izgledal štart v nedeljo, kjer iz iste distance (2160m) štarta 7(!) konj in ni niti teoretične šanse, da bi vseh sedem lahko hkrati pripeljalo na stezo oz. bi imeli enake možnosti štartati.
Traber
golaž dirkač

Post by Traber »

Ko se je izvajala dirka iz obrata drugič, in sicer 27.6.2009 je prišel pravilnik za štart iz obrata. Štart se je ponavljal 3x in Marko s prijateljem je 2X peljal tam kjer se konji obračajo za izpustitev s steze in ni bil diskvalificiran, čeprav je 2x štartal štartal iz 2120 namesto z 2140 in ni bil diskvalificiran kot to narekuje pravilnik, ki je prišel ravno ta teden ven, če se ne motim. Kar se pa tiče sojenja se ne strinjam da se kriteriji iz dirke v dirko razlikujejo. Kriteriji sojenja naj bodo enaki vsaj skozi celo sezono. Kajti do sedaj ni bilo ravno tako. Sem mnenja samo teka da bi sodniki naj bili neka avtoriteta, neki možje pravice kateri bi obravnavali vse tekmovalce enako in ne glede na to kako se posamezen tekmovalec piše, da se ne bodo spet pšonovile stvari iz Ljutomera ko so drugi tekmovalci kazali sodnikom kjer mora tekmovalec štartati. Dodal pa bi še to da se strinjam da bi pri dirki iz obrata moral biti tudi prisoten trak.
devil
zaslužni dirkač v pokoju

Post by devil »

Dirkač wrote:Se popolnoma strinjam, najslabše pa je da so sodniki videli da je lester ukradel skoraj 60m in je bilo vse vredu, nobene kazni in v nedeljo bo spet enako, ker sodniki kontolirajo konje samo na 2140m kjer jih stoji največ, tisti ki pa so čist odzadaj pa lahko startajo kakor hocejo...
Moj predlog: ne delati več dirk iz traku, dokler sodniki sami pri sebi ne razčistijo stvari in potem se bodo vozniki tudi počasi naučili kako se starta iz traku.

PS: Zakaj lesterju nikoli ne uspe dober rezultat v Avstriji iz traku?? :) Ker ne more ukrasti starta..
poglej pa boš videl da ima vseeno dobre rezultate s traku pa čeprav ni bil v placu :lol:
Včeraj v Budimpešti pa je spet potrdil da je zelo dober konj :P
devil
zaslužni dirkač v pokoju

Post by devil »

danes je potrdil formo :D
Post Reply