baje, da so v sedmi dirki sodniki kaznovali zaradi upočasnitve dirke? ali kdo kaj ve? hočem rečt, da je dirka šla na koncu 18.4 na 2600m... je bilo to pred tem, ko se je posameznik odločil za iniciativo in se odpeljal skoraj 40 m naprej pred ostale. kaznovanje zaradi... česa? ker nekomu ni bilo po godu. vožnja taktična ali drugačna je po celem svetu, pri nas pa baje sodniki napoveujejo tempo z navodili iz avtomobila???
okej, toliko sem slišala in popolnoma mogoče je, da to ni res, zato sprašujem, ali kdo ve, ali se je to res zgodilo... in .... ah saj, ali kaj zaleže?
sem toliko odprte glave, da če mi nekdo drug dokaže, da nimam prav, bom to tudi priznala....
Opombe:
Na prošnjo trenerja Kristl Branka se št. 1 Paris Dream odobri zunanji štart
Kazni:
Jagodic Tine-nevarna vožnja (oviranje št. 3 Las Palmas)-40 EUR; neupoštevanje sodniških navodil-20 EUR
Osolnik Matej-nevarna vožnja (oviranje št. 7 Grace BE (SE))-40 EUR
ja, pravijo, da je to neupoštevanje sodniških navodil, zdej kakšnih, nimam pojma, ker me v dirki ni bilo... upam pa, da ni zaradi upočasnitve... me je sam zanimalo...
Lahko je neupoštevanje sodniške odločitvije tudi to, da si diskalificiran, pa ne zapustiš steze, oz. se gužvaš in ostalim jemlješ plac. Se je že večkrat to naredilo. Če je pa nekdo presodi v dirki, da bo bolje če bo šel 20m naprej in vozil svoj tempo, pa naj ga... noben mu ne brani... ne razumem zakaj bi to sodniki kaznovali... no saj ni važno...
Tisto neupoštevanje sodniške odločitve se nanaša na držanje biča, ki ga je zadevni tekmovalec držal tako, da naj bi po sodniškem mnenju oviral za sabo vozečega.
sej ti sodniki pri nas so nekateri itak prfuknjeni (kričijo ven z avta, zdaj bi pa eni še radi imeli vpliv nad dirko) tako, da je nesmisel razglabljati o teh stvareh !
SAMO TO ŠE O TEM: po celem svetu vozijo tako, DA IMAJO VOZNIKI BIČ NAZAJ OBRNJEN, PA "ZATO" ŠE NI NOBEN KONJ SKOČIL V GALOP, IN TUDI LAS PALMAS NI ! (drugo je seveda, če bi konja namerno z bičem po gobcu udaril, česar v tej dirki sigurno ni bilo) !
če pa bi radi, kar se tiče bičev kaj prepovedali, potem je najboljše da jih kar v celoti ukinete (pravilnik-zveza) !
na Norveškem si s tem ne delajo problemov, če se malo razgledamo po UET !
Najbž nisi vozil dirk da bi vedel,kako lepo obrnjen bič nervira vzadaj vozečega konja in tudi marsikateri zaradi tega tudi skoči.KOT GLEDALEC TE MALENKOSTI NE OPAZIŠ-kot voznik pa jo mariskdo bobro izkorišča